Ma 2018. július 19. Csütörtök Emília napja van.
Mini Bölcsöde

Választás 2018

E-ügyintézés

Belvizek megelőzése

area area area area area

Tájékoztató

Eseménynaptár
2018. július
HKSzCsPSzV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Összes naptár bejegyzés
» Tájékoztató az e-ügyintézésről

Az idei évtől életbe lépett a kötelező elektronikus ügyintézés (továbbiakban: e-ügyintézés). Ami az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCLLII. évi törvény 9. §-a szerint többek közt hivatalunkra és az ügyfélként eljáró gazdasági társaságokra, egyéni vállalkozókra nézve is kötelező. A továbbiakban nem válaszhatjuk meg az ügyintézés formáját, hivatalos ügyeinket kizárólag e-formában intézhetjük. Kivételt képeznek a magánszemély ügyfelek, akik ezután is megválaszthatják a kapcsolattartás formáját.

Az e-ügyintézési felületek minden regisztrált (ügyfélkapu, hivatali kapu, cégkapu) ügyfél számára elérhetőek, bármely böngészővel kereshetőek. ELÜGY illetve az E-papír felületeken nyílnak meg. Használatukhoz a magyarország.hu Kormányzati Ügyfélportálon, a 1818 éjjel-nappal hívható Kormányzati Ügyfélvonalon, illetve ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal elérhetőségein vagy személyesen is kérhetnek segítséget.

KÜNY tárhely: Az ügyfélkapuhoz és az e-személyi igazolványhoz tartozó elektronikus tárhely (korábbi „ügyfélkapus tárhely”) pontos elnevezése: Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely.

Adóügyekben 2018. december 31-ig a gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók hivatalos elérhetősége helyett az adózó nevében eljáró - természetes személy azonosítása mellett - a természetes személy ügyfélkapuját is használhatják.

A beazonosíthatóság hiánya miatt „sima” e-mail útján - az általános tájékoztatást, egyeztetést kivéve - eddig sem volt és mostantól sincs lehetőség hivatalos ügyeket intézni. Amennyiben meghatalmazott útján kívánnak eljárni, első alkalommal meghatalmazást kell benyújtaniuk. Ez vonatkozik azokra a könyvelőkre is, akik ügyfeleik ügyeit saját ügyfélkapujukon keresztül szeretnék intézni.

Kérem figyelmesen olvassák el a Nemzetgazdasági Minisztérium e-ügyintézés szabályairól kiadott tájékoztató levelét.

 

dr. Gál Gabriella
jegyző

Kapcsolódó oldalak:

- Bankszámlaszámok

- Információátadási szabályzat

- Elektronikus formában intézhető ügyek

- Intézményeink KRID számai

- Tájékoztató hivatali kapu használatához

- Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása az e-ügyintézés szabályairól