Ma 2019. december 11. Szerda Árpád napja van.
Elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Széchenyi 2020

E-ügyintézés

Belvizek megelőzése

area area area area area

Keresés a hírekben
Tájékoztató

Eseménynaptár
2019. december
HKSzCsPSzV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Összes naptár bejegyzés
» Hírek » Önkormányzati hírek
E-ügyintézés

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2018. január 1. napjától a nem magánszemély ügyfelek kötelezettek az e-ügyintézésre, illetve magánszemély ügyfeleink is intézhetik hivatalos ügyeiket saját ügyfélkapujukon keresztül.

Emiatt a jogszabályi változás miatt sem az egyes hivatalok egymás között, sem a vállalkozások nem nyújthatnak be kérelmet, kérhetnek adatot, adhatnak ki igazolást stb. papír alapon beadott formában.

„Sima” e-mail útján eddig sem volt és mostantól sincs lehetőség az ügyeket intézni a beazonosíthatóság hiánya miatt.

Amennyiben meghatalmazott útján kívánnak eljárni, első alkalommal meghatalmazást kell beküldeniük. Ez vonatkozik azokra a könyvelőkre is, akik ügyfeleik ügyeit saját ügyfélkapujukon keresztül szeretnék intézni.

Az ügyintézés során az ohp.asp.elgov.hu internetes felületre belépve választhatnak az ott elhelyezett nyomtatványok közül és küldhetik be azokat ügyintézésre.

Első lépés, hogy az oldal jobb felső részén található bejelentkezésre kattintva bejelentkeznek az ügyfélkapujukba. Ott a felhasználási feltételeket elfogadva regisztrálnak.

A sikeres regisztráció elvégzése után tudják elkezdeni az ügyintézést.

Ha nem találnak olyan nyomtatványt, amely ügyben eljárni szeretnének, akkor segítségükre van az e-papír szolgáltatás. Ezt a szolgáltatást az epapir.gov.hu internetes felületen érik el.

Kérjük, hogy a beazonosíthatóság, továbbá a gyors és pontos ügyintézés érdekében beadványukat körültekintően, minden adatot kitöltve küldjék be. (Hibás adatokkal elküldött kérelmeiket a rendszer nem tudja beazonosítani, ezért vissza fogja utasítani.)

Amennyiben az ügyintézés során segítségre lenne szükségük, a hivatal ügyintézői szívesen állnak rendelkezésükre telefonon a hivatal elérhetőségein, illetve ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban.

 

dr. Gál Gabriella
jegyző